Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 8 από 15   [ 220 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 19, 2010 8:35 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 8:30 am
Δημοσιεύσεις: 239
Τοποθεσία: Πετρούπολη-Μεσσηνία
IRISHMAN έγραψε:
KAKOSLYKOS έγραψε:
Συνέλθετε για να παταχθεί η λαθροθηρία όποιας μορφής χρειάζονται κάποια βασικές παράμετροι να ενεργοποιηθούν.

Να ξυπνήσει το κράτος και με τα πολλά μέσα που διαθέτει να εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους και να τους κάνει εξοντωτικούς για τον κατά εξακολούθηση αμετανόητο λαθροθήρα , όπως εξοντωτικά και για τους αποδέκτες θηραματων από λαθροθηρία ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για κέρδος , ταβέρνες χασάπηδες και άλλα .

Να πάψουν οι τοπικές κοινωνίες να καλύπτουν η να ανέχονται τέτοια πράγματα όταν διαπράττονται από μέλη τους.

Να πάψουν οι Ομοσπονδίες και οι σύλλογοι να καλύπτουν μέλη τους ακόμη χειρότερα μέλη των ΔΣ τους που παρανομούν ειδικά σε θέματα λαθροθηρίας και να εξοστρακίζονται και τιμωρούνται παραδειγματικά με ανακοίνωση των ονομάτων τους .

Να πάψουμε εμείς να ανεχόμαστε τον κάθε παράνομο και να είμαστε διαθετοιμένοι να χάσουμε το κυνήγι μας ώστε να τον καταγγείλουμε και να πάμε για μάρτυρες.

Να πάψουμε να ανεχόμαστε στις παρέες μας τον κάθε συνάδελφο που υπερηφανεύεται για τέτοιου είδους ανδραγαθήματα .


Αν αυτοί οι βασικές παράμετροι γίνουν οι λαθροθηρία θα εξαλειφθεί στο ελάχιστο. :roll:Λύκε πόσο δίκιο έχεις, είσαι και ο πρώτος :D


Σε όλα σωστός, όμως πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν αυτά τα απλά πράγματα. Δηλαδή πρέπει να το φωνάζουμε κάθε φορά ότι δεν πρέπει να καλύπτουν οι
σύλλογοι τους λαθροθήρες; Δεν είναι αυτονόητο;
Το έχω πει και θα το ξαναπώ, μόνο αν τα πρόστιμα πηγαίνουν (κατά ένα ποσοστό) στον σύλλογο θα μειωθεί η λαθροθηρία. Το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη.
Και όταν δεν πληρώνεται το πρόστιμο, να πηγαίνει στην εφορία, να κυνηγά τον παράνομο μια ζωή.

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 19, 2010 8:50 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 20, 2010 8:06 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Εικόνα


Από τους οικολόγους πράσινους για την λαθροθηρία


Η λαθροθηρία αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη και εκτεταμένη εκτιμούμε, παράνομη δραστηριότητα, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, καθώς διεξάγεται σχεδόν ανεμπόδιστα λόγω της ανυπαρξίας κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού. Με την αποδυνάμωση της δασικής υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα αυτό έχει γιγαντωθεί και πλέον η τήρηση έστω και των σημερινών ελλιπών διατάξεων για το κυνήγι καθίσταται ουσιαστικά ανέφικτη. Έτσι σήμερα η λαθροθηρία διεξάγεται τόσο εκτός κυνηγετικής περιόδου (φαινόμενο ιδιαίτερα έντονο στην Δυτική Ελλάδα), όσο και σε καταφύγια άγριας ζωής ή προστατευόμενες περιοχές, ενώ συχνά παρατηρείται και η θήρευση προστατευόμενων ειδών (κάποια από αυτά παγκοσμίως απειλούμενα όπως η Βαλτόπαπια και η Νανόχηνα) που εν μέρει οφείλεται στην έλλειψη εκπαίδευσης των κυνηγών και στην αδυναμία έγκαιρου προσδιορισμού.

Αντί να επιλύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα η Πολιτεία εκχωρεί πλέον μια σαφή συνταγματική της υποχρέωση σε ιδιώτες, όπως συνέβη, το φετινό καλοκαίρι, με την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων φύλαξης στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν σε κοινό δελτίο τύπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασολόγων, δασοπόνων και δασοφυλάκων δημοσίων υπαλλήλων (οι οποίοι έχουν προσφύγει και στο ΣτΕ και αναμένεται ο έλεγχος της σχετικής απόφασης): «Η δασική πολιτική και η δασοπολιτική επιτήρηση του Κράτους πρέπει να ασκείται α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά από δημόσια αρχή. Δεν είναι δυνατόν να ανατίθενται καθήκοντα διαχείρισης, προστασίας, εκμετάλλευσης κλπ. του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος, σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι υποκαθιστώντας τις λειτουργίες του κράτους, το μόνο που κατορθώνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες, με τη διασπορά αρμοδιοτήτων και καθηκόντων και σπατάλη πόρων, μέσων και προσωπικού, με το να λειτουργούν απρογραμμάτιστα, ασύνδετα και αποσπασματικά. Το μόνο που είναι βέβαιο με την πρακτική αυτή, είναι ότι στο τέλος την πληρώνουν ακριβά τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας».Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος «Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υποχρέωση του κράτους». Επιπλέον η υποχρέωση αυτή πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό προτείνουμε την άμεση δημιουργία ενός ειδικού σώματος «Φύλαξης Περιβάλλοντος» (ενδεχομένως με την αναβάθμιση της Δασοφυλακής) στο οποίο μπορούν να απορροφηθούν και τα στελέχη της υπό κατάργηση αγροφυλακής. Το νέο αυτό σώμα πρέπει να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις υποδομές ώστε να λειτουργήσει ως ένστολο σώμα ασφαλείας με αισθητή παρουσία στην ύπαιθρο όλο το εικοσιτετράωρο και ανεξαρτήτως αργιών ή σαββατοκύριακων. Η φύλαξη θα μπορεί να γίνεται με την συνεργασία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής (καθώς η Κυνηγετική Συνομοσπονδία έχει φυσικά το δικαίωμα να διατηρεί τους ιδιωτικούς της φύλακες) και τους φύλακες των Φορέων Διαχείρισης.Καθιέρωση νέου συστήματος ποινών για τους λαθροθήρες

Το υπάρχον σύστημα απονομής δικαιοσύνης για τους λαθροθήρες, με τις δίκες να γίνονται ακόμα και χρόνια μετά την παράβαση, είναι αργό, δυσκίνητο και με πολλές δυνατότητες αποφυγής της ποινής, με αποτέλεσμα οι λαθροθήρες να παραμένουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. Προτείνουμε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος με την καθιέρωση «τσουχτερών» χρηματικών προστίμων που θα βεβαιώνονται επί τόπου (όπως με τα πρόστιμα της τροχαίας) και θα πληρώνονται σε κάποιο δημόσιο ταμείο με τις γνωστές επιπτώσεις σε περίπτωση μη καταβολής. Προτείνουμε, επίσης, καθιέρωση συστήματος αθροιστικών ποινών (point system) που θα διπλασιάζει το πρόστιμο σε περίπτωση νέας παράβασης και θα οδηγεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας μετά από συγκεκριμένο αριθμό παραβάσεων και ανάλογα με την βαρύτητα κάθε περιστατικού. Τα έσοδα από τα πρόστιμα μπορούν να αποδίδονται στον αρμόδιο κρατικό φορέα που ήδη προτείνουμε (Οργανισμός Διαχείρισης Άγριας Πανίδας) και σε περιπτώσεις προστατευόμενων περιοχών ένα ποσοστό να αποδίδεται στους Φορείς Διαχείρισης.

Για ιδιαίτερες περιπτώσεις, π.χ. παράνομη θήρευση ορισμένων σπάνιων ή απειλούμενων ειδών, σε καταφύγια άγριας ζωής ή προστατευόμενες περιοχές, θα πρέπει να προβλέπεται ποινή φυλάκισης, μη εξαγοράσιμη.

Εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου περί όπλων

Ο νόμος 2168/1993 ορίζει ότι «η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής». Στην πράξη όμως, άδειες αγοράς και κατοχής μπορεί να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε καθώς στα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν περιλαμβάνεται η κατοχή κυνηγετικής άδειας ή εγγραφή σε σκοπευτικό σύλλογο. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι ούτε η πολιτεία γνωρίζει τον αριθμό των κυνηγετικών όπλων που κυκλοφορούν, καθώς η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 3 του Ν. 2168/1993 προθεσμία εφοδιασμού με Άδεια Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, κατόχων τέτοιων όπλων, που δεν έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, μετά από διαδοχικές παρατάσεις λήγει την 23-12-2009.

Βάσει των στοιχείων της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., στο τέλος του 2006, ο αριθμός αδειών κατοχής ανέρχονταν σε 1.204.500, ενώ σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, ο πραγματικός αριθμός των κυνηγετικών όπλων εκτιμάται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια. Και ενώ οι «δηλωμένοι» κυνηγοί δεν υπερβαίνουν τις 230.000 είναι καίριο το ερώτημα σε ποια χέρια βρίσκονται τα υπόλοιπα όπλα και για ποιο λόγο το κράτος χορηγεί άδειες σε άτομα που δεν έχουν σχέση με το κυνήγι ή τη… σκοποβολή;

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυστηροποίησης των όρων απόκτησης, μέσω της αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας «πάγωσε», προφανώς με την πίεση του λόμπυ κατασκευαστών-εμπόρων κυνηγετικών όπλων, και το προσχέδιο του νέου νόμου «περί όπλων» παραμένει επί σειρά ετών ανενεργό, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η πολιτεία έμμεσα συνηγορεί στην δυνατότητα οπλοκατοχής του καθενός, με συνέπειες όχι μόνο την αύξηση της λαθροθηρίας αλλά και της εγκληματικότητας.

Προτείνουμε την άμεση επεξεργασία και κατάθεση στη Βουλή νέου αυστηροτέρου νόμου «περί όπλων» που θα επιτρέπει την κατοχή μόνο σε κατόχους αδειών κυνηγιού ή σε μέλη σκοπευτικών συλλόγων.

Τέλος, προτείνουμε τη σφράγιση των κυνηγετικών όπλων μετά την λήξη κάθε κυνηγετικού περιόδου, τη σφράγιση όλων των κυνηγετικών όπλων που βρίσκονται σε χέρια μη κυνηγών, καθώς και να απαγορευτεί η χρήση μολύβδινων σκαγιών.

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Τελευταία επεξεργασία από I am hunter και Δευτ Σεπ 20, 2010 8:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 20, 2010 8:12 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Σε μάστιγα με δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια η λαθροθηρία στην Ηλεία

Σε μάστιγα με δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια η λαθροθηρία στην Ηλεία αλλά και την ευρύτερη περιοχή, μετά και τις αλλεπάλληλες συλλήψεις παράνομων κυνηγών, σε διάφορες περιοχές του νομού.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων , οι άνθρωποι που κατελήφθησαν να κυνηγούν παράνομα – κυρίως τις νυχτερινές ώρες- δεν προέβαλαν αντίσταση και παραδόθηκαν στους θηροφύλακες, «παραδεχόμενοι», με αυτό τον τρόπο τη μη νόμιμη συμπεριφορά τους…
Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο , κατά τη διενέργεια των ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροθήρων, κινδύνεψε άμεσα η σωματική ακεραιότητα των θηροφυλάκων –οι οποίοι να σημειωθεί δεν οπλοφορούν- με αποκορύφωμα το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή του Περιστερίου Αμαλιάδας , το οποίο στοίχισε τη ζωή ενός νεαρού οικογενειάρχη θηροφύλακα.
Στο ίδιο το σοβαρό περιστατικό παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένας ακόμη νέος άνθρωπος , επίσης οικογενειάρχης ο οποίος κυριολεκτικά γλίτωσε στο πάρα πέντε, από τον «πιστολέρο» λαθροθήρα ο οποίος προτίμησε να σκοτώσει παρά να συλληφθεί…
Συλλήψεις
Την περίοδο που διανύουμε και λίγο μετά την έναρξη του κυνηγιού , έχουν σημειωθεί αρκετές συλλήψεις για παράνομο κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή του τομέα ευθύνης του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου , με τη συνδρομή και των υπόλοιπων κυνηγετικών συλλόγων (Κ.Σ. Αμαλιάδας κ.λ.).
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συλληφθέντες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να κυνηγούν παράνομα λαγό τη νύχτα , έχοντας μαζί τους εκτός από τον κυνηγετικό εξοπλισμό και άλλα είδη νυχτερινής …διαβίωσης, γεγονός που δείχνει την οργάνωση που υπάρχει για το συγκεκριμένο σκοπό.
Σε άλλη περίπτωση συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο άνθρωποι από το χώρο της …εκκλησίας , οι οποίοι εκτός από το παράνομο κυνήγι λαγού με προβολέα, το αυτοκίνητο που επέβαιναν δεν είχε …πινακίδες, ενώ και το δίκαννο που είχαν στην κατοχή τους ανήκε σε τρίτο πρόσωπο!
Η παρανομία της παρανομίας δηλαδή, από ανθρώπους που θα έπρεπε να δείχνουν το καλό παράδειγμα στην υπόλοιπη κοινωνία…
Σε μία ακόμη περίπτωση επίσης, οι λαθροθήρες – ο ένας από τους οποίους ήταν ανήλικος!- πέταξαν την καραμπίνα όταν αντελήφθησαν τους θηροφύλακες , χωρίς να έχουν υπολογίσει πως το όπλο έπεσε …δίπλα σε ένα από τους συμμετέχοντες στην περιπολία!


Η πάταξη
Οι ίδιες οι κυνηγετικές οργανώσεις δίνουν συχνά «πραγματική» μάχη για την πάταξη της λαθροθηρίας που σε αρκετές περιοχές έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα, με κοινωνικές προεκτάσεις.
Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως σε πολλά σημεία οι περισσότεροι κάτοικοι γνωρίζουν ανθρώπους που είναι …συστηματικοί λαθροθήρες και παρά τις συλλήψεις που έγιναν στο παρελθόν , εξακολουθούν να συνεχίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους.
Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα συχνά αποτελεί αντικείμενο αντιπαραθέσεων και έντονων διαξιφισμών , αφού οι λαθροθήρες αντιλαμβάνονται ανθρώπους που ανά πάσα στιγμή νομίζουν ότι μπορεί να τους …καταδώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες , που ωστόσο γνωρίζουν πολλά πρόσωπα και πράγματα για τη δράση τους…
(Πηγή: Πατρίς)

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 20, 2010 10:59 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Αλκιβιάδης Τσάφος έγραψε:
IRISHMAN έγραψε:
KAKOSLYKOS έγραψε:
Συνέλθετε για να παταχθεί η λαθροθηρία όποιας μορφής χρειάζονται κάποια βασικές παράμετροι να ενεργοποιηθούν.

Να ξυπνήσει το κράτος και με τα πολλά μέσα που διαθέτει να εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους και να τους κάνει εξοντωτικούς για τον κατά εξακολούθηση αμετανόητο λαθροθήρα , όπως εξοντωτικά και για τους αποδέκτες θηραματων από λαθροθηρία ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για κέρδος , ταβέρνες χασάπηδες και άλλα .

Να πάψουν οι τοπικές κοινωνίες να καλύπτουν η να ανέχονται τέτοια πράγματα όταν διαπράττονται από μέλη τους.

Να πάψουν οι Ομοσπονδίες και οι σύλλογοι να καλύπτουν μέλη τους ακόμη χειρότερα μέλη των ΔΣ τους που παρανομούν ειδικά σε θέματα λαθροθηρίας και να εξοστρακίζονται και τιμωρούνται παραδειγματικά με ανακοίνωση των ονομάτων τους .

Να πάψουμε εμείς να ανεχόμαστε τον κάθε παράνομο και να είμαστε διαθετοιμένοι να χάσουμε το κυνήγι μας ώστε να τον καταγγείλουμε και να πάμε για μάρτυρες.

Να πάψουμε να ανεχόμαστε στις παρέες μας τον κάθε συνάδελφο που υπερηφανεύεται για τέτοιου είδους ανδραγαθήματα .


Αν αυτοί οι βασικές παράμετροι γίνουν οι λαθροθηρία θα εξαλειφθεί στο ελάχιστο. :roll:


Λύκε πόσο δίκιο έχεις, είσαι και ο πρώτος :D


Σε όλα σωστός, όμως πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν αυτά τα απλά πράγματα. Δηλαδή πρέπει να το φωνάζουμε κάθε φορά ότι δεν πρέπει να καλύπτουν οι
σύλλογοι τους λαθροθήρες; Δεν είναι αυτονόητο;
Το έχω πει και θα το ξαναπώ, μόνο αν τα πρόστιμα πηγαίνουν (κατά ένα ποσοστό) στον σύλλογο θα μειωθεί η λαθροθηρία. Το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη.
Και όταν δεν πληρώνεται το πρόστιμο, να πηγαίνει στην εφορία, να κυνηγά τον παράνομο μια ζωή.Αν σ αυτές τις προτάσεις προστεθεί και άλλη μία που κατονομάζει και ο Αλκης , το ΠΡΟΣΤΙΜΟ !

Πρόστιμο υψηλό ανάλογα βέβαια την παρανομία που θα πληρώνεται επί τόπου η θα πηγαίνει κατ" ευθείαν στην εφορία του λαθροθήρα και να μην παραγράφεται .

Αν αυτές οι προτάσεις εφαρμοστούν η παρανομία θα περιοριστεί στο ελάχιστο , αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αυτά βέβαια είναι μέτρα "καταστολής " , χρειαζόμαστε και μέτρα "πρόληψης" που τα περισσότερα αναφέρονται παραπάνω.


Ο συνδυασμός μέτρων πρόληψης αρχικά και μετά καταστολής θα περιορίσουν την λαθροθηρία όποιας μορφής τα μέγιστα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 20, 2010 8:53 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Από τους υγροβιότοπους στο τραπέζι της ταβέρναςΧαράς ευαγγέλια για τους λαθροθήρες η κυνηγετική περίοδος αφού σκοτώνουν ανεξέλεγκτα σπάνια πτηνά


Oι λαθροθήρες ξαναχτύπησαν και εφέτος. Δεν έχει ακόμη κλείσει ένας μήνας από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και τα περιστατικά παράνομου κυνηγιού ακόμη και μέσα σε προστατευμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Οι «επιδρομές» επιτήδειων κυνηγών στους υγροβιότοπους της Βραυρώνας, του Αμβρακικού και της Στροφυλιάς, ακόμη και σε ζώνες απολύτου προστασίας όπου απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα, έγιναν εφέτος ακόμη πιο προκλητικές.

Χιλιάδες πουλιά, εκ των οποίων πολλά απειλούμενα είδη, έχουν παρανόμως σκοτωθεί τον τελευταίο μήνα από βόλι λαθροθήρα. Μόλις 10 από αυτά βρέθηκαν τραυματισμένα από πολίτες και εστάλησαν στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ». Πρόκειται για έναν πετρίτη (είδος γερακιού) από τη Βραυρώνα, έναν σταχτοτσικνιά (ερωδιός) από την Πύλο, έναν συκοφάγο και ένα βραχοκιρκίνεζο (γεράκι) από τη Λαμία, τρεις γερακίνες, έναν πορφυροτσικνιά από τη Χίο, έναν σταχτοτσικνιά από Λάρισα και μια κουρούνα (θηρεύσιμο είδος) από την Οινόη.

«Τους προηγούμενους τέσσερις μήνες,με κλειστό το κυνήγι,δεν είχαμε λάβει κανένα πυροβολημένο πουλί. Κάθε κυνηγετική περίοδο ο σταθμός γεμίζει από πυροβολημένα σπάνια αρπακτικά πουλιά» λέει η αντιπρόεδρος του «ΑΝΙΜΑ» κυρία Μαρία Γανωτή. Και προσθέτει: «Σε 97% ανέρχεται το ποσοστό των τραυματισμένων πτηνών κατά τις κυνηγετικές περιόδους.Οταν προστατευόμενα είδη πυροβολούνται σε προστατευόμενες περιοχές κατά την κυνηγετική περίοδο,σημαίνει ότι ούτε η πολιτείαούτε οι κυνηγετικοί σύλλογοιούτε οι οργανώσεις έχουν επενδύσει στην παιδεία των κυνηγών όσο θα έπρεπε».


Οι πάπιες στο στόχαστρο
Η λαθροθηρία υδρόβιων πτηνών τους θερινούς και φθινοπωρινούς μήνες είναι γνωστή ως ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα κατά της φυσικής κληρονομιάς του Αμβρακικού. Το παράνομο κυνήγι στον κόλπο ξεκινά περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στον Βάλτο Ροδιάς και στις παρυφές της ομώνυμης λιμνοθάλασσας, κυρίως στη μεγάλη έκταση με καλαμιώνες, βόρεια της λιμνοθάλασσας, στον κάτω ρου τού ποταμού Λούρου.

«Στόχος των λαθροθηρών, που κινούνται εύκολα μέσα στα κανάλια του βάλτου με πλωτά μέσα, είναι η συλλογή μεγάλου αριθμού παπιών, προφανώς για εμπόριο» τονίζει ο ορνιθολόγος κ. Φ. Περγαντής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού. Οι ταβέρνες στην ευρύτερη περιοχή πωλούν μαγειρεμένα ή ωμά τα παράνομα θηράματα.

Αυτή την εποχή σκοτώνονται κυρίως βαλτόπαπιες- παγκοσμίως απειλούμενο είδος που διατηρεί στον Αμβρακικό έναν από τους σημαντικότερους αναπαραγόμενους πληθυσμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο-, αρκετές πρασινοκέφαλες αλλά και πάρα πολλές σαρσέλες πάπιες που συγκεντρώνονται στον Αμβρακικό μετά την αναπαραγωγή τους σε άλλες περιοχές. Νεκρά έχουν, κατά καιρούς, βρεθεί από σκάγια κυνηγών και άλλα απειλούμενα είδη υδρόβιων πουλιών, όπως χαλκόκοτες ( Ρlegadis falcinellus ). Τον Αύγουστο, λαθροθήρες οι οποίοι έπειτα από καταδίωξη διέφυγαν τη σύλληψη, άφησαν πίσω τα λάφυρά τους: 67 σαρσέλες και μία Φαλαρίδα. «Η παρουσία και δράση λαθροθηρών είναι καθημερινή και την αντιλαμβάνονται όλοι οι επισκέπτες στον υγρότοπο διότι ακούγεται από τα αναχώματα του ποταμού Λούρου. Οι λαθροθήρες όμως δεν φαίνονται εύκολα γιατί κρύβονται μέσα στον πολύ μεγάλο και πυκνό καλαμιώνα έκτασης τουλάχιστον 5.000 στρεμμάτων» αναφέρει ο γεωγράφος- βιολόγος και επιστημονικής συνεργάτης του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) κ. Στ. Ζόγκαρης. Γι΄ αυτό και η πάταξη της λαθροθηρίας είναι δύσκολη επιχείρηση, αν και όπως καταγγέλλει ο ίδιος «δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση καλύτερου ελέγχου του ζητήματος από το κράτος. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρικαλέο έγκλημα που έχει γίνει πια “τοπική παράδοση”» . Η λαθροθηρία στον Αμβρακικό γίνεται με πλωτά μέσα - πριάρια και άλλα μικρά σκάφη υπάρχουν παντού μέσα στον βάλτο, τα περισσότερα με εξωλέμβιες μηχανές.


Λαθροθηρία σε αρχαιολογικό χώρο


Εναν πετρίτη χτυπημένο από σκάγια περισυνέλεξαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας οι φύλακες τού αρχαιολογικού μουσείου. Στην ευρύτερη περιοχή η οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Νatura, το κυνήγι απαγορεύεται. Το συγκεκριμένο γεράκι δεν είναι το μοναδικό προστατευόμενο είδος που έχει βρεθεί πυροβολημένο στην καρδιά του βιότοπου. Την ίδια τύχη είχαν άλλα δύο γεράκια, ένα ξεφτέρι και άλλος ένας πετρίτης. Ο τελευταίος χειρουργήθηκε στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών του «ΑΝΙΜΑ».


Νερόκοτες κοκκινιστές
«Επίθεση» έχουν εξαπολύσει οι λαθροθήρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλαξης και καλυπτόμενοι πίσω από την έναρξη του νόμιμου κυνηγιού, στην άγρια φύση της Στροφυλιάς. Πριν από δύο εβδομάδες (στις 4 Σεπτεμβρίου) ολόκληρη ομάδα παράνομων κυνηγών με πλωτά σκάφη εισέβαλε στην προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς και αποδεκάτισε υδρόβια είδη της λιμνοθάλασσας. Τις επόμενες ημέρες οι ταβέρνες στη γύρω περιοχή γέμισαν με φαλαρίδες (μοιάζουν με μεγάλες νερόκοτες). «Κανένας αρμόδιος δεν αντέδρασε. Το κοινό σημείο όλων αυτών των περιστατικών λαθροθηρίας είναι η πολλαπλή επανάληψή τους στους ίδιους χώρους, επιβεβαιώνοντας την αποθράσυνση των λαθροθηρών» επισημαίνει η υπεύθυνη πολιτικής περιβάλλοντος της Ορνιθολογικής κυρία Μαλαμώ Κορμπέτη.

Προκλητικές ενέργειες σαν και αυτή δείχνουν την παντελή αδυναμία των αρμοδίων για ουσιαστική προστασία της βιοποικιλότητας. «Δεν μπορεί η πολιτεία να περιμένει από 250 ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, όσο ευσυνείδητοι κι αν είναι, να φυλάξουν την ελληνική ύπαιθρο. Μην ξεχνάμε ότι ανάμεσά τους ήδη μετράμε θύματα. Τα τελευταία δύο χρόνια, δολοφονήθηκαν δύο. Απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση της δασοφυλακής» επισημαίνει η κυρία Γανωτή. Τονίζει μάλιστα ότι την ημέρα που εισέβαλαν οι λαθροθήρες στη Στροφυλιά ήταν το μνημόσυνο του θηροφύλακα που είχε δολοφονηθεί από λαθροθήρα, πέρυσι στην Πελοπόννησο, και όλοι οι συνάδελφοί του ήταν εκεί. Χρυσή ευκαιρία για τους λαθροθήρες, που το γνώριζαν, αφού δασαρχείο και φορέας διαχείρισης δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τα κενά.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... z105rAR9Ot


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 20, 2010 10:13 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Μάλλον δεν είναι το πλέον κατάλληλο topic αλλά αφού πρόκειται για την απάντηση της ΚΟΣΕ στο παραπάνω δημοσίευμα του Βήματος, το βάζω εδώ.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=49 ... tid=355183

Παράθεση:
Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 - 2103232616 FAX: 2103257593
www.dkose.gr e-mail: info@dkose.gr

Αθήνα, 20 - 9 - 2010
Αρ. πρωτ.: φ1407/2295
Αρ. σχεδ.: 1526

Κύριε Διευθυντά

Έχει ένα πολύ πλούσιο ιστορικό σοβαρότητας και εγκυρότητας το "ΒΗΜΑ" για να υποπίπτει σε σκόπιμες παραποιήσεις της πραγματικότητας, όπως αυτές που προέβαλε το ρεπορτάζ για τη λαθροθηρία στο φύλλο της 18ης Σεπτεμβρίου.
Η συνεργάτης σας κ Μ.Τράτσα δεν χρειαζόταν να "παραποιήσει" στοιχεία και αριθμούς για να θίξει ένα πρόβλημα όντως υπαρκτό στην ελληνική περιφέρεια, ούτε και να αποκρύψει το γεγονός ότι, το μόνο οργανωμένο σώμα που αυτή τη στιγμή μάχεται και "ματώνει" για τον έλεγχο της λαθροθηρίας είναι η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή που ίδρυσαν και χρηματοδοτούν εξ΄ ιδίων πόρων οι κυνηγετικές οργανώσεις.
Το ρεπορτάζ της κ Τράτσα είναι εν ολίγοις τόσο μονόπλευρο και προσχηματικό, που διαστρέφει ακόμα και τα στοιχεία ή τις δηλώσεις των ιδίων των περιβαλλοντικών οργανώσεων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι, εμφανίζει ως "πυροβολημένα" από λαθροθήρες ένα ποσοστό 97% από τα πτηνά που φτάνουν στο κέντρο περίθαλψης της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ, όταν η ίδια οργάνωση έχει εμφανίσει πλήρη και επίσημο ετήσιο απολογισμό που προσδιορίζει αυτό το ποσοστό σε 23% μόνο.
Γιατί το 23% έπρεπε να εμφανιστεί... ως 97%, μόνο η κ Τράτσα το γνωρίζει!
Γιατί άραγε στο φαινόμενο της λαθροθηρίας θα έπρεπε να... συναθροιστούν όλες οι άλλες σοβαρότερες αιτίες τραυματισμού πουλιών (δηλητηριάσεις, προσκρούσεις σε κτίρια και καλώδια, ατυχήματα κατά τη μετανάστευση κλπ), είναι κάτι που το "ΒΗΜΑ" θα πρέπει να εξηγήσει, αν βέβαια συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τη σοβαρότητά του.
Και γιατί άραγε σε ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ, δεν αναφέρεται και δεν διευκρινίζεται πουθενά ότι, το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι αποκλειστικό δημιούργημα των κυνηγετικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από αυτές;
Οι δυο δολοφονημένοι - από λαθροθήρες - Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, αναφέρονται στο ρεπορτάζ της κ Κράτσα…
Γιατί όμως δεν αναφέρεται πουθενά ότι και οι δυο... ήταν ΚΥΝΗΓΟΙ και υπάλληλοι των κυνηγετικών οργανώσεων;
Εμείς κατανοούμε απολύτως το γιατί...
Το ζήτημα είναι να κατανοήσετε και εσείς ότι τα ρεπορτάζ σκοπιμότητας, γίνονται εύκολα προφανή!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ ΤΡΑΚΑΚΗΣ

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 06, 2010 9:14 pm 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 22, 2010 2:18 pm
Δημοσιεύσεις: 1
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη / Γρεβενά

_________________
"wild and full of colours standing proud forever"
http://www.huntingingreece.blogspot.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 12, 2010 10:11 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Αρχίζοντας από το Άλφα: Κασετοφωνιάδες και ληστές της φύσης.


Λαθροθήρας: Ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της υπαίθρουΟι ένοπλοι ληστές εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να λυμαίνονται την ύπαιθρο σε σημαντικό βαθμό και οι ληστρικές τους ενέργειες βαραίνουν τις πλάτες της κυνηγετικής οικογένειας.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Από εμάς τους κυνηγούς εξαρτάται το κατά πόσο θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου. Οι κασετοφονιάδες εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι και οι λογής – λογής λαθροθήρες κλέβουν την άγρια ζωή. Κλέβουν την εθνική μας κληρονομιά κάτω από τη μύτη μας.
Οι καταγγελίες για χρήση των καταστροφικών κασετοφώνων πληθαίνουν καθημερινά στο περιοδικό και την ραδιοφωνική μας εκπομπή «Πρωινές Ιχνηλασίες» και ο υγιής κυνηγετικός κόσμος κραυγάζει απεγνωσμένα.
 Κατασκευαστής από την Χίο εμπορεύεται νέας τεχνολογίας ηχομιμητικές συσκευές που προσελκύουν τα πουλιά από χιλιόμετρα. Το δίκτυο των πωλήσεών του έχει φθάσει σε όλη την Ελλάδα.
 Συσκευές εντοπισμού θηραμάτων με ακτινοβολία, πωλούνται μέσω εφημερίδων και του internet.
 Τρεις λαθρέμποροι από την Κοζάνη αναζητούσαν στην Άρτα στούντιο να αναπαράγουν εκατοντάδες μίνι ντισκ με φωνές πουλιών.
 Στην Μακρόνησο και το Σούνιο, χιλιάδες ορτύκια κατακρεουργήθηκαν από κασετοφονιάδες.
 Το καρτέρι της μπεκάτσας εξακολουθεί να οργιάζει σε ορισμένες περιοχές.
 Νυχτερινό καρτέρι αγριόχοιρου έγινε αιτία να σκοτωθούν κατά λάθος μεταξύ τους λαθροθήρες.
Αυτές είναι μερικές από τις δεκάδες καταγγελίες που έφθασαν τελευταία σε μας, αλλά αποτέλεσμα δεν είδαμε.
Τα δασαρχεία κοιμόνται τη νύχτα. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ξαγρυπνούν, αλλά δεν επαρκούν. Είναι αδύνατο να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή παντού. Εδώ είναι, που ο απλός κυνηγός θα πρέπει να παίξει σπουδαίο ρόλο. Η καταγγελία του λαθροθήρα είναι υποχρέωσή μας. Τη δική μας κληρονομιά κλέβει.
Οι αντικυνηγοί, με τις ενέργειες του λαθροθήρα, χαρακτηρίζουν ολόκληρη την κυνηγετική οικογένεια. Δεν χρειάζεται λοιπόν οίκτος. Ο λαθροθήρας μας θεωρεί ηλίθιους και εκμεταλλεύεται την ανοχή μας. Τέλος λοιπόν η ανοχή.
Το κυνήγι χάνεται εξαιτίας του. Εμείς αγωνιζόμαστε για τη χαρά ενός θηράματος και κείνος γεμίζει ψυγεία, καταψύκτες και ταβέρνες. Ως πότε πια; Η υπόθεση είναι απλή.
Καταγγείλετε κάθε φαινόμενο λαθροθηρίας που θα πέσει στην αντίληψή σας άμεσα, υπεύθυνα και χωρίς δισταγμό. Στην επόμενη σελίδα δημοσιεύονται όλα τα ονόματα και τα τηλέφωνα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων. Βοηθείστε το έργο τους.
Προτείνουμε στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία να ζητήσει από τον OTE τετραψήφιο αριθμό τηλεφώνου, που θα δέχεται καταγγελίες για λαθροθηρία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Η λαθροθηρία πρέπει να παταχθεί. Ο υγιής κυνηγετικός κόσμος το απαιτεί και θα βοηθήσει. Οι κυνηγοί είναι ίσοι μεταξύ τους και ο θηραματικός μας πλούτος πρέπει να κατανέμεται δίκαια και με φειδώ.
Κόψτε ή φωτοτυπείστε και κρατήστε τις επόμενες σελίδες. Βάλτε τη μέσα στην κυνηγετική σας άδεια και χρησιμοποιείστε την κάθε φορά που θα πέσει στην αντίληψή σας φαινόμενο λαθροθηρίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

Α’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ

Όνοματεπώνυμο Περιοχή Τηλέφωνα
Τσαγκαράκης Στέλιος Χανιά 6973-778580
Μαμιδάκη Ελένη Καστέλι 6973-778582
Αγγελιδάκης Γιώργος Ρέθυμνο 6973-778584
Περικλάκης Εμμανουήλ Ρέθυμνο 6973-778585
Παπαδάκης Γιώργος Ρέθυμνο 6973-778586
Θεοδωράκης Εμμανουήλ Μοίρες 6973-778589
Γεννιτσαρίδης Σπύρος Καστέλλι Πεδ. 6973-778590
Νυστικάκης Σπύρος Αρκαλοχώρι 6973-778591
Αφορδάκος Νικόλαος Αγ. Νικόλαος 6973-778592
Κουμπανάκης Κώστας Νεάπολη 6973-778593
Μαυρικάκης Γιάννης Ιεράπετρα 6973-778594
Κριτσωτάκης Κων/νος Σητεία 6973-778596
Φασόλης Παναγιώτης Λέρος 6973-778597
Μαμουζέλος Γιώργος Κάλυμνος 6973-778598
Μακαρούνας Ιωάννης Ρόδος 6934-176060
Γιαλλιζης Στέργος Κως 6945-957926

Β’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

Αδαλης Απόστολος Λέσβος 6937-398494
Τσακίρης Μιχάλης Λέσβος 6932-702279
Παυλέλλης Γεώργιος Λέσβος 6937-398486
Βαγιανός Γεώργιος Χίος 6937-398491
Ταουσανίδης Απόστολος Χίος 6937-398492
Καλλιγερής Χαράλαμπος Λήμνος 6937-398490
Κοντοργιανός Γεώργιος Σάμος 6937-398489
Τσακουμάκης Ηλίας Σάμος 6937-398495
Τσαντές Ελευθέριος Ικαρία 6938-484665
Γεωργαλάς Στυλιανός Χίος 6938-484665
Τουμπακάρης Δημήτριος Λέσβος 6932-398349
Μουστάκας Χρυσόστομος Λήμνος 6932-398346

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δελδημος Βασίλειος Πάτρα 6974-750252
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος Κλειτορία 6946-088559
Κοντογεώργης Σωτήρης Καλάβρυτα 6974-750271
Γεωργίου Μάριος Καμάρες 6974-750254
Χυτήρης Απόστολος Αίγιο 6974-750281
Θεοδωρόπουλος Λεωνίδας Ακράτα 6973-848966
Παφιλιάρης Κων/νος Πύργος 6974-750251
Μούσχος Αθανάσιος Αμαλιάδα 6974-750257
Λάττας Γεώργιος Λεχαινά 6972-317482
Βασιλόπουλος Κων/νος Κρέσταινα 6974-750262
Τερζής Γρηγόρης Ζαχάρω 6974-750270
Νέγρης Δημήτριος Κόρινθος 6974-750276
Δελής Ανδρέας Ξυλόκαστρο 6974-750269
Μίκος Παναγιώτης Νεμέα 6974-750268
Κομνηνός Αντώνης Κιάτο 6945-929903
Μιχαλάς Στέλιος Λουτράκι 6974-750266
Μαλαπάνης Δημήτρης Καλαμάτα 6974-750259
Φωτεινόπουλος Δημ. Κυπαρισσία 6974-750273
Κατσαρέλας Κων/νος Μελιγαλάς 6946-444505
Γιαννακόπουλος Γεωρ. Μεσσήνη 6974-750283
Καλδής Γεωρ. Πύλος 6974-750264
Κωστόπουλος Ταξιάρχης Σπάρτη 6974-750253
Λάμπος Ευαγ. Μολάοι 6974-750272
Τζανετάκος Δωρόθεος Γύθειο 6974-750256
Μπαμπαλέτος Παν. Σπάρτη 6974-750263
Μπόζιου Κων/να Τρίπολη 6974-750277
Γιαμαρέλος Νικ. Μεγαλόπολη 6974-750278
Κύριος Θεόδωρος Λεωνίδιο 6974-750265
Μπόρας Χαράλαμπος Τρόπαια 6972-019928
Καρπούζος Ιωαν. Βυτίνα 6974-750282
Κύριος Δημήτριος Άστρος 6977-538531
Κατσαρός Κων/νος Ναύπλιο 6977-096906
Δέστες Νικόλαος Κρανίδι 6945-240085
Παπαργύρης Ιωάν. Λυγουριό 6974-750284
Κωστής Σπυρίδων Ζάκυνθος 6974-750260
Λιάτος Χαραλ. Ληξούρι 6974-750258
Γασπαρινάτος Παν. Αργοστόλι 6974-750261

Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθανασίου Βασίλειος Κάρυστος 6972-711146
Ανδρέου Χρήστος Λαύριο 6972-711121
Αργυρόπαις Δημήτριος Λ. Αιδηψού 6972-711160
Αρίδης Αθανάσιος Τήνος 6972-711147
Βλαχοπούλου Μαρία Αιγάλεω 6972-711148
Γάκης Βασίλειος Μεσολόγγι 6972-711124
Γκούμας Αναστάσιος Αλιβέρι 6972-711125
Δημαράς Σωτήριος Ναύπακτος 6972-711126
Διαμαντής Χρήστος Θέρμο 6972-711161
Δρίκος Κων/νος Ελευσίνα 6972-711149
Ζάκκας Χρήστος Ιστιαίας 6972-711150
Ζαμπέλης Δημήτριος Σίφνος 6972-711123
Θεοφανόπουλος Κων/νος Αταλάντη 6972-711127
Κακλαμάνης Νικόλαος Άνδρος 6972-711152
Κατσάρας Ιωάννης Ευπάλιο 6972-711128
Κατσούρος Βασίλειος Νάξος 6972-711129
Κούκουζας Ανδρέας Χαλκίδα 6972-711130
Κουρελας Γεώργιος Δομοκού 6972-711154
Κουτσούμπας Ηλίας Βόνιτσα 6972-711131
Κωστής Ευάγγελος Φουρνά 6972-711132
Λιάγκας Γεώργιος Σπερχειάδα 6972-711133
Μαγκλάρας Γεώργιος Άμφισσα 6972-711134
Μαντατζής Μόσχος Μαρούσι 6972-711135
Μαραγκός Ευάγγελος Σύρος 6972-711136
Μήτρου Ευάγγελος Θήβα 6972-711137
Μικελης Ηλίας Μήλος 6972-711155
Μπραζιάς Δημοσθένης Γρανιτσα 6972-711138
Παναγίτσας Παναγιώτης Λαμίας 6972-711156
Παπανδρέου Κων/νος Λιδορίκι 6972-711139
Πεταχτής Γεώργιος Κύμης 6972-711157
Ρομποτης Σπυρο-Γιάννης Λευκάδα 6972-711142
Σεχρεμέλης Αθανάσιος Λιβαδειά 6972-711122
Σιταράς Κων/νος Καρπενήσι 6972-711141
Τοτος Στυλιανός Λίμνη Ευβοίας 6972-711158
Τραγούλιας Δημήτριος Γαβαλού 6972-711159
Χαβαλίνας Σπυρίδων Μεσολόγγι 6972-711143
Χριστογιάννης Σωτήρης Αγρίνιο 6972-711144
Χριστοδούλου Γεώργιος Λιβαδειά 6972-711145
Ψωμάς Ιωάννης Στυλίδα 6972-711120
Βλάχος Γεώργιος Αχαρνών 6992-697697 & 6972-711164
Γκενεράλης Δημήτριος Αμφίκλειας 6944-144720 & 6972-711165
Καλλιακμάνης Ιωάννης Αστακού 6934-823099 & 6972-711166
Καλλιθρακάς Κων/νος Πάρου 6973-994686 & 6972-711167
Κόκκαλης Βασίλειος Αμαρουσίου 6976-868742
Μάγειρας Γεώργιος Ψαχνών 6977-267087 & 6972-711162
Παπατσουλής Δημήτριος Μαντουδίου 6973-978237 & 6972-711140
Πασταλατζής Νικόλαος Θήρας 6937-174350 & 6972-711168
Τζούρας Δημήτριος Αίγινας 6947-779998 & 6972-711169

Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Καπάρος Δημήτριος Άρτα 6973-697467
Κολοβός Θεοφάνης Άρτα 6972-822734
Σφήκας Νικόλαος Άρτα 6973-697469
Γιακουβάκης Θεόδωρος Αν. Τζουμέρκα 6973-697463
Μάϊκας Σπυρίδων Φιλιάτες 6973-697473
Τσάνης Σωκράτης Ηγουμενίτσα 6972-822733
Γκουλιούμης Νεκτάριος Παραμυθιά 6972-822726
Κορακιανίτης Χρήστος Κέρκυρα 6972-822740
Γραικός Νικόλαος Κέρκυρα 6973-697472
Καλδάνης Αριστοτέλης Πρέβεζα 6972-822729
Φαναρίσιος Κων/νος Καναλάκι 6972-822730
Ζαφείρης Ελευθέριος Φιλιππιάδα 6973-697471
Τσιάμης Ιωάννης Δελβινάκι 6972-822739
Μήτσης Χρήστος Κόνιτσα 6972-822732
Αγγέλης Βασίλειος Μέτσοβο 6973-697468
Μπαλάς Βασίλειος Ιωάννινα 6972-822721
Τσιάμης Κων/νος Δελβινάκι 6973-697474
Μανιφάβας Ευστάθιος Πράμαντα 6973-697470
Τσούλιας Δημήτριος 6972-822737
Λιόντος Κων/νος 6972-822736
Μαρέτης Άγγελος
Αργυρός Δημήτρης

Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Φιλιππίδης Φίλιππας Ελασσόνα 6974750154
Τσιολέκης Ηλίας Λάρισα 6974750139
Λιούμπης Αλέξανδρος Φάρσαλα 6974750137
Κουλουκτσής Γεώργιος Αγιά 6974750132
Κατσόγιαννης Σεραφείμ Μουζάκι 6974750144
Γκιουλέκας Νικόλαος Καρδίτσα 6974750146
Μακρής Αθανάσιος Παλαμάς – Σοφάδες 6974750140
Βερεντζιώτης Αθανάσιος Καλαμπάκα 6974750141
Πολύμερος Κων/νος Καλαμπάκα 6974750147
Μπέκος Βασίλειος Τρίκαλα 6972877749
Λογοθέτης Κων/νος Τρίκαλα 6974500478
Ξαφάς Ιωάννης Αλμυρός 6974750148
Μακρής Αριστείδης Βελεστίνου 6974750142
Χαιδατούρης Στέφανος Α. Πήλιο 6974750145
Λάσκος Γεώργιος Α. Πήλιο 6974750134
Τοπούλης Γεώργιος Ν. Ιωνία 6974750138
Μπλιάμπλιας Αλεξ. Τύρναβος 6974750143

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Αδραμερινός Ευάγγελος Κασσάνδρα 6972-711386
Αθανασιάδης Ευάγγελος Λαγκαδάς 6972-711343
Αναστασίου Δημήτρης Γρεβενά 6972-711367
Βασιλαδιώτης Παναγιώτης Σόχος 6972-711387
Βασιλειάδης Ιερόθεος Τσοτύλι/Σιάτιστα 6972-711385
Βάσσου Γεώργιος Φλώρινα 6972-711362
Γαζής Παναγιώτης Ορεστιάδα 6972-711349
Γαλόπουλος Βλάσσιος Κ. Νευροκόπι 6972-711356
Γερακούδης Κων/νος Νιγρίτα/Μαυροθάλασσα 6972-711372
Γιτόπουλος Κων/νος Νάουσα 6972-711375
Γκουτής Δημήτριος Θάσος 6973-808931
Γουλαντας Βασίλειος Κατερίνη 6972-711378
Δαρόγλου Ιωάννης Διδυμότοιχο/Μεταξάδες 6973-808933
Δασκαλίνας Γεώργιος Γουμένισσα/Αξιούπολη 6972-711379
Δούγιος Χρήστος Έδεσσα 6972-711341
Ζιούρης Παντέλης Αμύνταιο 6972-711361
Ζορμπάς Μιχαήλ Ροδόπολη 6972-711388
Θεοδωρακόπουλος Σταύρος Αλεξάνδρεια 6972-711377
Καμπέρης Δημήτριος Δεσκάτη 6972-711368
Καπούλας Ιωάννης Σάπες 6972-711383
Καραμήτσος Δημήτριος Φλώρινα 6972-711363
Καρατζιοβάλης Νικόλαος Πολύγυρος/Ορμύλια 6972-711346
Κατσένιος Κων/νος Χρυσούπολη 6972-711352
Κοσμίδης Κων/νος Κομοτήνη 6972-711382
Κουρτέσογλου Ιωάννης Κιλκίς 6972-711381
Κωνσταντινίδης Σταύρος Σταυρούπολη 6972-711358
Κωσταράς Νικόλαος Καστοριά 6972-711365
Λιγομενίδης Αλέξανδρος Προσοτσάνη 6972-711357
Μακρής Χαράλαμπος Σουφλί 6972-711350
Μαλαματίδης Δημήτριος Γιαννιτσά 6972-711342
Μπαράκης Παναγιώτης Αρναία 6972-711347
Μπισύρης Αθανάσιος Τσοτύλι/Σιάτιστα 6972-711371
Νίκου Παναγιώτης Καστοριά 6972-711366
Νοχουσίδης Παναγιώτης Βέροια 6972-711376
Παναγιωτίδης Ιορδάνης Γουμένισσα/Αξιούπολη 6972-711380
Πάντσιος Αναστάσιος Σιδηρόκαστρο 6972-711374
Παπαδόπουλος Νίκος Κοζάνη 6972-711369
Παπαδόπουλος Ιωάννης Χαλάστρα 6973-808957
Πυλαρινός Ιωάννης Ξάνθη 6972-711359
Ραπτόπουλος Αναστάσιος Φέρες 6973-808932
Σαμαράς Βασίλειος Ζαγκλιβέρι 6973-808935
Σαμαράς Ευάγγελος Άργος Ορεστικού 6972-711364
Σαρχόσης Ιωάννης Ξάνθη 6972-711360
Σϊμογλου Αδαμάντιος Σταυρός 6972-711344
Σιψής Ιωάννης Ν. Μουδανιά 6972-711348
Σταμάτης Θωμάς Ν. Ζίχνη 6972-711389
Στέτσικας Χαράλαμπος Ελευθερούπολη 6972-711354
Στόϊκος Ιωάννης Επανωμή 6972-711345
Συμεωνίδης Γεώργιος Δράμα 6972-711355
Τάλλας Παρίσσης Μαυροθάλασσα 6973-808956
Ταχυδρομίδης Άγγελος Αριδαία 6972-711340
Τζεντέμης Θεόδωρος Αλεξανδρούπολη 6972-711351
Τόσκας Γεώργιος Δοξάτο 6973-808930
Τριανταφυλλίδης Γεώργιος Πτολεμαϊδα 6972-711370
Τσιφτσής Παρασκευάς Σέρβια/Βελβεντός 6972-711384
Φιλιππίδης Μάριος Καβάλα 6972-711353

http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=294


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 21, 2010 10:24 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Οκτ 11, 2007 6:07 pm
Δημοσιεύσεις: 615
Τοποθεσία: ΚΟΖΑΝΗ
Kύπρος
Δέκα τραυματίες από συμπλοκή με την αστυνομία για λαθροθηρία αμπελοπουλιών
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 [ 09:29 ]
Εκτύπωση Αποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark

Σοβαρή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δέκα πολιτών, σημειώθηκε μεταξύ κατοίκων του χωριού Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την πάταξη της λαθροθηρίας και ιδιαίτερα της παράνομης παγίδευσης αμπελοπουλιών.
Το αμπελοπούλι, επιστημονικό όνομα Συλβία η μελανοκέφαλος, είναι αποδημητικό πουλί, που χρησιμοποιεί την Κύπρο ως σταθμό στο ταξίδι του από την Ευρώπη στα πιο θερμά κλίματα της Αφρικής. Οι Κύπριοι λατρεύουν το αμπελοπούλι, επειδή θεωρείται ένας από τους πλέον εξεζητημένους μεζέδες. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει από χρόνια υιοθετήσει τη Συνθήκη της Βέρνης, που απαγορεύει το κυνήγι αμπελοπουλιών, και η Κυπριακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την Ε.Ε. να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία.
Άνδρες του Ταμείου Θύρας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης της Αστυνομίας (ΜΜΑΔ) διεξήγαγαν επιχείρηση, με στόχο να εντοπίσουν ξόβεργα ή δίκτυα που στήνονται για την παγίδευση των πουλιών.
Η Αστυνομία πήγε στο χωριό Αγιος Θεόδωρος έχοντας δεκάδες εντάλματα για έρευνες σε υποστατικά, εστιατόρια και οικίες. Στις έρευνες αντέδρασαν οι κάτοικοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και μεγάλος αριθμός κατοίκων επιτέθηκε αρχικά, λεκτικά κατά της Αστυνομίας και στη συνέχεια σημειώθηκαν συμπλοκές σώμα με σώμα. Η ΜΜΑΔ έκανε χρήση βίας με γκλοπ
για να διαλύσει το πλήθος.
Κάτοικοι του Αγίου Θεοδώρου κατηγόρησαν την Αστυνομία ότι χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία, πάρα την ειρηνική, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, διαμαρτυρία τους. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων.
Από τις έρευνες της Αστυνομίας σε επτά οικίες και δύο εστιατόρια στον Αγιο Θεόδωρο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Χίλια διακόσια δεκατρία αμπελοπούλια, τριακόσια πενήντα-δύο ξόβεργα, δεκατρία δίχτυα, ένα αεροβόλο χωρίς τα νόμιμα έντυπα και ένα κυνηγετικό όπλο.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η Αστυνομία διενήργησε έρευνες και στο χωριό Χοιροκιτία, όπου κατασχέθηκαν συνολικά σχεδόν δυόμισι χιλιάδες αμπελοπούλια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... z12yYezya9


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 21, 2010 11:59 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 04, 2009 11:50 pm
Δημοσιεύσεις: 203
Τοποθεσία: Νοτιοδυτικα της Ελλαδας
Στην γειτονιά μου εχουν έρθει κανα 2,3 κοκκινολαίμηδες καθως και μαυροσκουφιδες και ένα ζευγαρι αηδονια, θα ρθει σιγα σιγα και κανένας κοτσυφας και αλλα τέτοια πουλάκια και χαίρεσαι να κάθεσαι στην αυλη, γίνεται το ελα να δεις, αγαλλιάζει η ψυχη σου. Σκέφτομαι να αγοράσω 2 ταΐστρες να τους βαζω κανα σπορακι να τρωνε κιολας, είναι το λιγοτερο που μπορω να κανω σε σχεση με αυτο που προσφερουν αυτα τα πουλακια στην γειτονια

_________________
Alpinian Setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 10:37 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Λαθροθήρες… στο απυρόβλητο
Σοβαρά ερωτηματικά από την αποσιώπηση δύο κρουσμάτων λαθροθηρίας στο Νομό Ιωαννίνων


Δύο περιστατικά με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, και κοινό σημείο αναφοράς την ίδια περιοχή, έρχονται να εκθέσουν τον κόσμο των κυνηγών, κυρίως όμως την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση. Το ένα από τα δύο περιστατικά είχε μάλιστα ως κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό δύο λαθρομεταναστών που δέχθηκαν πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο σε ημέρα που δεν επιτρέπεται το κυνήγι!Και τα δύο περιστατικά, λεπτομέρειες των οποίων παραθέτουμε πιο κάτω, δεν αναφέρθηκαν πουθενά στα αστυνομικά δελτία τύπου και αυτό είναι κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, ειδικά μάλιστα για το περιστατικό, όπου υπήρξε απόπειρα ανθρωποκτονίας και σχηματίστηκε ήδη δικογραφία με αυτήν την κατηγορία.Οι λόγοι της αποσιώπησης του γεγονότος μπορεί σύμφωνα με πολλές ερμηνείες να ποικίλλουν, σε κάθε περίπτωση όμως, εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα το συμβάν, παρότι είχε στα χέρια της το σήμα από το ΑΤ Ζίτσας από την ίδια κιόλας ημέρα του περιστατικού.Το πιο σοβαρό περιστατικό εκ των δύο έγινε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Ριζού και Βρυσούλας στο δήμο Μολοσσών.Τρεις λαθρομετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από το αλβανικό έδαφος, κινούνταν στην περιοχή με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα. Οι δύο ήταν ηλικίας 40 ετών και ένας 13 ετών γιος ενός εκ των δύο ενηλίκων, που μάλιστα είχαν προμηθευτεί και κάποια τρόφιμα από καφενείο στο Ριζό λίγη ώρα πριν.Σύμφωνα με τη δική τους μαρτυρία, στις 8 το βράδυ και ενώ περπατούσαν στην περιοχή αυτή, ξαφνικά είδαν ένα φακό να ανάβει μέσα από τα δένδρα και πριν προλάβουν να κάνουν ή να δουν οτιδήποτε, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και οι δύο από τους τρεις έπεσαν χτυπημένοι στο έδαφος.Ο 13χρονος, που δεν τραυματίστηκε, έτρεξε στο χωρίο και κάλεσε σε βοήθεια, για να σπεύσουν κάτοικοι του χωριού να μεταφέρουν τους τραυματίες, τους οποίους παρέλαβε το ασθενοφόρο από το ΚΥ Βουτσαρά. Και οι δύο είχαν τραύματα από κυνηγετικό όπλο στα πόδια, με τον έναν να έχει τραυματιστεί σοβαρά, έχοντας σπάσει την κνήμη του. Το ΚΥ ειδοποίησε το ΠΠΓΝΙ και οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν για νοσηλεία.Του συμβάντος επιλήφθηκε το ΑΤ Ζίτσας που πήρε μαρτυρικές καταθέσεις και έκανε αυτοψία το πρωί της επόμενης ημέρας στο σημείο, όπου έγινε το περιστατικό, χωρίς όμως να βρει κάποια αξιοποιήσιμο στοιχείο, όπως κάποιον κάλυκα.
Από τους κατοίκους του χωριού δόθηκαν καταθέσεις χωρίς να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον ή τους δράστες, που έτσι κι αλλιώς πάντως κυνηγούσαν παράνομα. Εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να είχε τοποθετηθεί κάποια παγίδα με παγιδευμένο όπλο με πετονιά, κάτι που είχε συμβεί και παλαιότερα, όμως ούτε και για αυτό υπήρξαν σχετικά στοιχεία.

Που «χάθηκε» το σήμα;
Το ΑΤ Ζίτσας ολοκλήρωσε τη διαδικασία, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ατόμων, όπως επίσης και σε βάρος των ιδίων με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύθηκαν για μία εβδομάδα στο ΠΠΓΝΙ αρχικά και στο Χατζηκώστα στη συνέχεια, και ακολούθως πήραν εξιτήριο και επαναπροωθήθηκαν μαζί με τον 13χρονο στη χώρα τους.Έκτοτε και μέχρι σήμερα, ουδεμία ανακοίνωση για το περιστατικό υπήρξε από την Α.Δ Ιωαννίνων, γεγονός που δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της αποσιώπησης του γεγονότος.Από το Α.Τ Ζίτσας πάντως τονίζεται κατηγορηματικά, ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες με την παραμικρή λεπτομέρεια και στάλθηκαν όλα τα στοιχεία στην Α.Δ, που έχει και την ευθύνη της δημοσιοποίησης του γεγονότος.

Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω
Μαζί με το παραπάνω περιστατικό έρχεται στο προσκήνιο και ένα δεύτερο επίσης με αναφορά στον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής και ειδικότερα με εκείνους που δεν έχουν αντιληφθεί το ότι για την άσκηση της θήρας υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και περιορισμοί.
Στην περιοχή Χίνκας – Κουρέντων την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου η Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ειδοποιήθηκε για την άσκηση παράνομης θήρας και κλιμάκιο θηροφυλάκων έφτασε στο σημείο, όπου εντόπισε μία ομάδα πέντε ατόμων, που είχαν μαζί τους τα κυνηγετικά όπλα, ενώ όπως είναι γνωστό την Παρασκευή το κυνήγι απαγορεύεται.Οι πέντε ισχυρίστηκαν, ότι βγήκαν για να δοκιμάσουν ένα καινούργιο σκυλί για το κυνήγι αγριόχοιρου, πλην όμως το επιβαρυντικό στοιχείο ήταν πως είχαν μαζί τους και τα κυνηγετικά όπλα.Τα όπλα κατασχέθηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής μηνύσεων σε βάρος τους, πλην όμως από την επόμενη κιόλας ημέρα υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις(!) από πολιτικό γραφείο των Ιωαννίνων προκειμένου να μην υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των πέντε και να περάσει το θέμα στα ψιλά…Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατό να γίνει, όπως τονίζουν επιτελείς της Ε΄ ΚΟΗ και της Θηροφυλακής που ξεκαθάρισαν χθες, ότι οι μηνύσεις σε βάρος των πέντε θα υποβληθούν κανονικά «κι ο Θεός ο ίδιος να μας πάρει τηλέφωνο…» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.

http://epirusgate.blogspot.com/2010/10/ ... st_28.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 04, 2010 11:53 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Απείλησε να σκοτώσει θηροφύλακες!

Στους θηροφύλακες του πρώτου κυνηγετικού Ηρακλείου έστρεψε το όπλο του ένας 45χρονος ο οποίος κυνηγούσε παράνομα σε αγροτική περιοχή του χωριού Φαβριανών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο λαθροκυνηγός αν και πυροβόλησε εναντίον των τεσσάρων θηροφυλάκων δεν σημάδευε προς το μέρος τους, αλλά λίγα μέτρα παραπέρα και στη συνέχεια έφυγε με τα πόδια από το σημείο.

Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο δράστης προέβαλε αντίσταση στην προσπάθεια των θηροφυλάκων να τον συλλάβουν, υπήρξε συμπλοκή όπου κατά τη συμπλοκή ο λαθροθήρας με την απειλή του όπλου του κατάφερε να ξε- φύγει πυροβολώντας εναντίον τους. Αναγνωρίστηκε όμως στη συνέχεια όταν έκαναν τη σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια. Δεν συνελήφθη όμως λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία από το Α.Τ Αρκαλοχωρίου.

gretalive.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2010 1:41 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
http://aletri.blogspot.com/2010/11/blog-post_6409.html

Λαθροθηρία στον Αμβρακικό...

Αύριο, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 1 το μεσημέρι θα γίνει ανοιχτή συζήτηση στο Arta Palace, με θέμα «Η αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού».
Η συζήτηση διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και στην ανακοίνωση – κάλεσμα του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης, του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (νομίζω πως έχει εκλεγεί Πρύτανης στα Γιάννενα), τονίζεται πως η συζήτηση θα έχει σαν θέματα:

«-Την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με τα κρούσματα λαθροθηρίας που παρατηρούνται στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού
-τα προβλήματα και οι αντιξοότητες που εμποδίζουν την εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του Εθνικού Πάρκου (ΚΥΑ 11989/08),
-την εξεύρεση τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λαθροθηρίας εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού,
-προτάσεις για τη ρύθμιση της θήρας μετά την 20η Μαρτίου 2011, ημερομηνία που λήγει η καθολική απαγόρευση της δραστηριότητας».

ΚΕΝΤΡΙ: Είναι ανοιχτή η συζήτηση, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας πάει να ακούσει, να ρωτήσει, να ζητήσει τον λόγο για πράγματα που δεν γίνονται όπως πρέπει, να ρωτήσει ποιός δημιουργεί "τα προβλήματα και τις αντιξοότητες", να δει τα βλέμματα και τα κρυφοχαμόγελα, να καταλάβει τι παίζεται βρε αδερφέ...
Πάντως, το πιο εύκολο πράγμα στην περιοχή είναι να βρεις να αγοράσεις αρμαθιές από σαρσέλες και λούφες, που "βγάζουν" τα πριάρια...


Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μάθουμε πως πήγε η συζήτηση.

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 1:30 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Στον εισαγγελέα κυνηγός γιατί σκότωσε ζαρκάδιΟ συνταξιούχος από τη δυτική Φθιώτιδα αρνείται την κατηγορία

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Πίτσι Σπερχειάδας. Ένας δασικός υπάλληλος και ένας θηροφύλακας, που ήταν στο Πίτσι χθες το πρωί άκουσαν πυροβολισμούς από καραμπίνα και αποφάσισαν να ελέγξουν άμεσα την περίπτωση.
Βγαίνοντας από το χωριό έπεσαν πάνω σε ένα κυνηγό με ένα ζαρκάδι να κείτεται νεκρό μπροστά στα πόδια του και δίπλα στο αυτοκίνητό του. Ο κυνηγός, που είναι συνταξιούχος και διαμένει στο χωριό, υποστήριξε ότι δεν το χτύπησε αυτός αλλά κάποιος άλλος και ότι αυτός απλά το βρήκε.
Παρά τους ισχυρισμούς του συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Το γεγονός καταγγέλλει με δήλωσή της στο LamiaReport και η πρόεδρος του φιλοζωϊκού συλλόγου Λαμίας Αγγέλα Μπαρτσιώκα
<<Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός της δολοφονίας του ζαρκαδιού στο χωρίο Πίτσι από ασυνείδητο κυνηγό.
Φαίνεται ότι οι νόμοι της Ελληνικής πολιτείας που αναφέρουν ότι τα ζαρκάδια είναι προστατευόμενο είδος δεν σημαίνουν τίποτα για μερίδα κυνηγών.
Δεν φτάνει που νόμιμα σπέρνουν το θάνατο σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα ζώα ασκώντας αυτό το βάρβαρο σπορ, αλλά επεκτείνονται και στα είδη υπό προστασία.
Για άλλη μια φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι οι κυνηγοί είναι προστάτες του περιβάλλοντος, εκτός πια κι αν σκοτώνουν τα ζώα για να προστατεύσουν το χορτάρι….>>

lamiareport.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 8 από 15   [ 220 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum