Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 8 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 07, 2010 1:58 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7304
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Διοικητική μεταρρύθμιση με 17 νέες Υπερνομαρχίες

Υπερνομαρχία Θράκης (νομοί Έβρου, Ροδόπης, με έδρα την Κομοτηνή) και Υπερνομαρχία Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας (με έδρα την Καβάλα), προβλέπει σύμφωνα και με σχετικά δημοσιεύματα η διοικητική μεταρρύθμιση και ειδικότερα 17 θα είναι οι νέες νομαρχίες χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τις Περιφέρειες οι οποίες τυπικά παραμένουν σήμερα 13 καθώς για την υλοποίηση του Δ΄ΚΠΣ ορίζονται σε 7 και η ΑΜ-Θ συμπεριλαμβάνεται στην Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτές οι εξελίξεις κρύβουν πολλά για το πώς θα εξελιχθούν στο μέλλον οι πόλεις έδρες των Υπερνομαρχιών καθώς η Ξάνθη φαίνεται να χάνει την έδρα που τώρα κατέχει ενώ άγνωστο είναι αν η Κομοτηνή θα παραμείνει έδρα Περιφέρειας, ουσιαστικά και όχι τυπικά στο πλαίσιο της Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.
Επιπλέον, με τις εξελίξεις για τον αγωγό πετρελαίου και την δυναμική που αναπτύσει η Αλεξανδρούπολη, πιθανόν να κινηθεί ανατολικά το κέντρο βάρους της αναφερόμενης Υπερνομαρχίας Θράκης.

Το σχέδιο προβλέπει να μετατραπούν οι δεκαεπτά νέοι υπερνομάρχες σε τοπικούς κυβερνήτες, οι οποίοι θα προεδρεύουν σε περιφερειακό «υπουργικό συμβούλιο» (Εκτελεστική Επιτροπή) και θα λογοδοτούν σε περιφερειακό «κοινοβούλιο» (αιρετό συμβούλιο) και το εκπονεί το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για λογαριασμό της ΕΝΑΕ εν όψει της έναρξης του διαλόγου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Η μελέτη, την οποία εκπονούν οι Γ. Σωτηρέλης, Π. Σκοτινιώτης, Α. Μακρυδημήτρης, Ν. Χλέπας, Θ. Χατζηπαντελής και Θ. Καταρτζής και η οποία θα αποτελέσει τη βάση της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, προβλέπει ότι οι συνενώσεις νομαρχιών θα γίνουν με βάση κριτήρια πληθυσμιακά, κοινωνικά (ομοιογένεια πληθυσμών), οικονομικά (ΑΕΠ, εισόδημα, δομή απασχόλησης, κινητικότητα εργατικού δυναμικού) και γεωγραφικά.

«Το νέο σχήμα -σύμφωνα με τη μελέτη - θα έχει ως βάση τη νομαρχία με τη μορφή της γεωγραφικής μονάδας και θα απαρτίζεται από περισσότερες». Η πρόταση προβλέπει ότι το κράτος, που θα έχει επιτελικό ρόλο, θα κρατήσει τις αρμοδιότητες της Παιδείας, της Πολεοδομίας, της Υγείας, του Αθλητισμού και του γενικού οικονομικού προγραμματισμού, ενώ όλες οι υπόλοιπες ως τοπικές υποθέσεις θα μεταβιβαστούν στη νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση («περιφερειακή διακυβέρνηση» καλείται από το ΙΤΑ).

Οι νέες νομαρχίες θα διαμορφωθούν ως εξής:1. Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς (νομοί Αθηνών - Πειραιώς - Ανατολικής-Δυτικής Αττικής, με έδρα την Αθήνα).
2. Υπερνομαρχία Δωδεκανήσων (με έδρα τη Ρόδο).
3. Υπερνομαρχία Κυκλάδων (με έδρα τη Σύρο).
4. Υπερνομαρχία Βορείου Αιγαίου (με έδρα τη Μυτιλήνη).
5. Υπερνομαρχία Θεσσαλίας (νομοί Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας, με έδρα τη Λάρισα).
6. Υπερνομαρχία Θράκης (νομοί Εβρου, Ροδόπης, με έδρα την Κομοτηνή).

7. Υπερνομαρχία Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας (με έδρα την Καβάλα).
8. Υπερνομαρχία Θεσσαλονίκης (νομοί Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη).
9. Υπερνομαρχία Κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, με πιθανή έδρα την Εδεσσα).
10. Υπερνομαρχία Δυτικής Μακεδονίας (νομοί Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, με έδρα την Κοζάνη).
11. Υπερνομαρχία Ηπείρου (νομοί Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, με έδρα τα Γιάννενα).
12. Υπερνομαρχία Ιονίων Νήσων (νομοί Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Κερκύρας, με έδρα την Κέρκυρα ή το Αργοστόλι).

13. Υπερνομαρχία Κρήτης (με έδρα το Ηράκλειο).
14. Υπερνομαρχία Δυτικής Ελλάδας (νομαρχίες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα την Πάτρα).
15. Υπερνομαρχία Πελοποννήσου (νομοί Κορινθίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, με έδρα την Τρίπολη).
16. Υπερνομαρχία Στερεάς Ελλάδας (νομοί Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, με έδρα τη Λαμία).
17. Είναι ενδεχόμενο η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας να παραμείνει ως έχει. Νομαρχία-«μπαλαντέρ» θεωρούνται και οι Σέρρες, οι οποίες επιθυμούν να ενταχθούν στην υπερνομαρχία Θεσσαλονίκης. Γεωγραφικά είναι όμως εγγύτερα προς την Καβάλα.


Επειδή το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις, η απόφαση για τη νομαρχία αυτή ενδεχομένως να ληφθεί σε ανώτατο επίπιδο.

Κρίσιμο θέμα για τις συνενώσεις είναι τι θα απογίνει ο μηχανισμός των παλαιών νομαρχιών. Η κρατούσα άποψη είναι να δοθεί η δυνατότητα στον αιρετό υπερνομάρχη (ή περιφερειάρχη ή όπως αλλιώς ονομαστεί) να διορίζει στις θέσεις των παλαιών νομαρχών αντινομάρχες οι οποίοι θα είναι εκλεγμένοι.
Εναλλακτικά εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν επικεφαλής των νομαρχιών υπηρεσιακοί παράγοντες (γενικοί διευθυντές). Ένα τρίτο σχέδιο προβλέπει ότι οι αντινομάρχες που θα διορίζονται θα έχουν συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο κατά τομέα. -

eleftherovima
http://www.eleftherovima.gr/cgi-bin/new ... 00820,2223,


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 07, 2010 1:58 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7304
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟ

Δώστε μεγάλη προσοχή σ αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία για το κυνήγι ,
Απ ότι είδα μέσα στους υποψήφιους για τις διάφορες υπερνορμαχίες υπάρχουν και αντικυνηγοί , σ αυτούς ούτε μία ψήφο, γιατί θα τους βρούμε μπροστά μας στο μέλλον αν εκλεγούν και με τις μεγάλες αρμοδιότητες που τους παρέχουν οι καινούργιες θέσεις των υπερνορμαχών μπορούν να δημιουργήσουν πολύ μεγάλα προβλήματα στο κυνήγι .
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ
:!: :!: :!: :!: :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 07, 2010 5:41 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:36 am
Δημοσιεύσεις: 841
Τοποθεσία: Μεσσηνια
Βασικα το σωστο κατα την γνωμη μου θα ηταν ουτε εναν ψηφο πουθενα! :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 07, 2010 6:07 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 8:30 am
Δημοσιεύσεις: 314
Τοποθεσία: Πετρούπολη-Μεσσηνία
Έρχεται λοιπόν, το έτος 2010, το πασοκ και σου λέει ότι επειδή εσύ είσαι χαζός και δεν ξέρεις να κρίνεις, κρίναμε εμείς για σένα τον τάδε για υποψήφιο δήμαρχο της πόλης σου.
Έρχεται μετά η νδ και σου λέει, όόόχι, αυτός του πασοκ δεν σου κάνει, εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο καλός για την πόλη σου.
Μιά ζωή αυτό γίνεται και όσο δεν αντιδρούμε αυτό θα γίνεται.
Προς το παρόν, υπάρχουν πόλεις που δεν έχουν νερό (όπως η δικιά μας), υπάρχουν πλατείες χωματερές, και για να περάσεις να πάς στο σπίτι σου πρέπει να μάθεις Αφρικάνικα και Πακιστανικά (ναι ναι στην επαρχία).
Δυστυχώς οι αξιόλογοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πόλη τους, έχουν παραγκωνισθεί από τους φελλούς και τα κομματόσκυλα.
Θοδωρή καλή η σκέψη σου αλλά έστω και μία ψήφο να πάρει κάποιος, θα βγεί δήμαρχος και θα λέει ότι έχει την πλειοψηφία των δημοτών.

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 07, 2010 6:51 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:36 am
Δημοσιεύσεις: 841
Τοποθεσία: Μεσσηνια
Η συνειδηση μου και η ψυχουλα μου θα ειναι καθαρη παντως Αλκη! 8) :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 07, 2010 8:40 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7304
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη …


Κάθομαι και σκέφτομαι το εξής: οι εκλογές αυτές θα δημιουργήσουν μικρές κυβερνήσεις.

Οι περιφερειακές κυβερνήσεις θα διαθέτουν όλα τα μέσα ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μία περιφέρεια περιλαμβάνουν: την μείωση της ανεργίας, την αύξηση του βιοτικού επιπέδου και την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Οι πάντες ισχυρίζονται πως οι περιφερειάρχες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ως εκ του ρόλου τους θα είναι ισότιμοι προς τα μέλη το υπουργικού συμβουλίου και σωστά νομίζω τονίζουν αυτή την άποψη. Όμως η ισοτιμία δεν μπορεί παρά να βασίζεται και στην ικανότητα και στα προσόντα των προσώπων που θα επιλεγούν για περιφερειάρχες. Απ’ όσο γνωρίζω όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι πτυχιούχοι τουλάχιστον και οι περισσότεροι μάλιστα με εξαιρετικούς μεταπτυχιακούς τίτλους. Φαντάζομαι πως η ισοτιμία υπουργών και.....
περιφερειαρχών υπαγορεύει τα ίδια προσόντα επιπέδου σπουδών και την κατοχή αν όχι μεταπτυχιακών τίτλων κάποιου πτυχίου τουλάχιστον.

Επίσης μέσα στις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη θα είναι η συναλλαγή σε καθημερινή βάση με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμμετοχή του σε συμβούλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι απαραίτητο λοιπόν να μπορεί να συζητά και να συμμετέχει σε αυτές τις επιτροπές ως ισότιμο μέλος χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.

Κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου έχει τοποθετηθεί στο πόστο του γιατί έχει να προσφέρει με συγκεκριμένες πολιτικές. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τον περιφερειάρχη. Θα πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και να μπορεί να προτάξει άμεσα λύσεις για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τα κόμματα στις εκλογές αυτές οφείλουν να προτάξουν το συμφέρον των πολιτών της κάθε περιφέρειας και όχι το δικό τους κομματικό συμφέρον. Θα πρέπει λοιπόν να προτείνουν υποψηφίους που θα μπορούν να νικήσουν πρωτίστως την φτώχεια και την υπανάπτυξη της περιφέρειας και όχι τις άλλες παρατάξεις

http://delinquents.wordpress.com/


Διαχείριση συνημμένων:

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 08, 2010 8:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 843
.
Ιδιαίτερη προσοχή να δώσουν οι μακεδόνες συνάδελφοι στην υποψηφιότητα του κ Μπουτάρη γνωστού αντικυνηγού και ιδρυτή του αρκτούρου :wink:

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ 20010 ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 09, 2010 8:33 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 286
ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .
Πέστε την γνώμη σας σε γνωστούς και φίλους πληροφορήστε τους τι παίζεται με την οικολογία από τους περισσότερους .
Αλλοι έχουν περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και άλλοι εισπράττουν επιχορηγήσεις ....... :!:

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 8 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum