Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 12 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αναστολή λειτουργίας σκοπευτηρίων ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 04, 2008 11:11 pm 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 220
Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία αναστέλλεται οικειοθελώς , με αποφάσεις τών ΔΣ τών σκοπευτικών ομίλων πήλινου στόχου , η λειτουργία τών αντίστοιχων σκοπευτηρίων τους και παίρνει μορφή χιονοστιβάδας ... Μετά τα Χανιά , της Τρίπολης , τών Ιωαννίνων , τής Πάτρας , τής Καλαμάτας , τής Παρνηθας και σε λίγες μέρες και τής Μαλακάσσας ... Γνωρίζει κανείς σκοπευτής ή/και κυνηγός τίποτε από αυτό εδώ το φόρουμ ?Ισως δε "μας" αφορά και δε "μας" ενδιαφέρει και άρα δεν το "θίγουμε". Admin ξέρουμε τίποτε? 8)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 04, 2008 11:37 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 787
Τοποθεσία: Αθήνα
Βεβαίως μας ενδιαφέρει leovar , από εσένα το ακούω για πρώτη φορά .
Είναι διαμαρτυρία σε κάτι η κάτι χειρότερο, γιατί γίνετε αυτό και μάλιστα μαζικά !


Τελευταία επεξεργασία από dpapakostantinu και Τετ Νοέμ 05, 2008 12:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 05, 2008 12:16 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 01, 2008 9:18 pm
Δημοσιεύσεις: 777
Υποψιάζομαι ότι για...

http://www.youtube.com/watch?v=ikrI9yoZ ... re=related ...

τα κάνουν όλα!!!

:lol: :roll: :lol:

_________________
Aquila non capit muscas


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 05, 2008 12:22 am 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 220
Τοποθεσία: Αθήνα
Ακριβώς και για τα λεφτά για το ρεύμα ...
Ο ΟΦΚΟ δεν μένει πια εδώ...


Μια από τις πιο δραματικές σελίδες της ελληνικής σκοπευτικής ιστορίας γράφεται τον Νοέμβριο του 2008 με την έξωση του ΟΦΚΟ από τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου Μαλακάσας. Είναι το τέλος εποχής για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά σωματεία της χώρας. Όλα δείχνουν ότι στις 20 Νοεμβρίου 2008 ο ΟΦΚΟ εγκαταλείπει για πάντα το χώρο που ήταν το σπίτι του την τελευταία 20ετία.
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από την επιστολή του ομίλου (20/10/2008, αριθμ πρωτοκ 19) προς τη ΣΚΟΕ: "Κύριε Πρόεδρε, Η συνελθούσα την 8/10/2008 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου μας επεδέχθη ομοφώνως την σπόφασιν του ΔΣ μας που ελήφθη την 24/9/2008 και την οποίαν σας γvωστoπoιήσαμε με το υπ αριθμ.14/26.9.2008 έγγραφον μας. Κατόπιν αυτών ο ΟΦΚΟ θα διακόψει την λειτoυργία του Σκοπευτηρίου, ανυπερθέτως την 20ην Νοεμβρίου 2008 και την ιδίαν ημέραν θα παραδώσει τα κλειδιά και την κατοχήν των εγκαταστάσεων του Σκοπευτηρίοu εις την ΣΚ.Ο.Ε. και συγχρόνως θα θέσει υπό την φύλαξιν της ΣΚΟ.Ε. τα μηχανήματα και λοιπά κινητά -πράγματα της ιδιοκτησίας μας διά την παραλαβήν και την τύχην των οποίων επιφυλασσόμεθα". Την επιστολή αυτή υπογράφουν ο πρόεδρος Μάρκος Τζουμάρας και ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Καραβάς.
Ολίγα ιστορικά: Για να μπορέσουν οι φίλοι της σκοποβολής να κατανοήσουν την "κόντρα" που έχει προκύψει, θα πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.
Η ΠΣΕ είναι το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1870). Από δωρεές φίλων και μελών της βρέθηκε με μια μεγάλη ακίνητη περιουσία που ξεκινούσε από το Παγκράτι, συνεχιζόταν στην Καισαριανή και έφτανε μέχρι τον Υμηττό. Το Σκοπευτήριο της ΠΣΕ στην Καισαριανή ήταν για πολλά χρόνια το λίκνο της ελληνικής σκοποβολής. Από τα χρόνια του μεσοπολέμου εκεί γίνονταν τα αγωνίσματα του σταθερού και του πήλινου στόχου, όπου φιλοξενείτο ανάμεσα σε άλλα σωματεία και ο ΟΦΚΟ. Η συνύπαρξη των δυο συλλόγων ήταν τότε χωρίς προβλήματα. Στις αρχές της δεκαετίας του 80 ήταν σαφές ότι τα αγωνίσματα του πήλινου στόχου δεν μπορούσαν να γίνονται στην Καισαριανή, που στο μεταξύ δεν ήταν πλέον "ερημιά", αλλά ένα πολυκατοικημένο προάστιο. Η ΠΣΕ πούλησε μια σημαντική έκταση του οικοπέδου της (στην Καισαριανή) στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (πήρε τότε περίπου 380 εκατ δρχ). Στο χώρο που αγόρασε στη συνέχεια (οικόπεδο στη Μαλακάσα) κατασκευάστηκε από την Πολιτεία το 1991 με την ευκαιρία των Μεσογειακών Αγώνων, το Σκοπευτήριο του πήλινου στόχου. Το Σκοπευτήριο του σταθερού (για τα αγωνίσματα πιστολιών 25 μ) κτίστηκε πολύ αργότερα με χρήματα της ΠΣΕ. Από το 1991 μέχρι σήμερα ο ΟΦΚΟ λειτούργησε και χρησιμοποίησε σαν έδρα του το Σκοπευτήριο της Μαλακάσας, που ήταν όμως κατασκευασμένο (από την Πολιτεία) σε οικόπεδο που ανήκει στην ΠΣΕ. Στην πορεία η συνεργασία των δυο πλευρών (ΠΣΕ και ΟΦΚΟ) άρχισε να έχει προβλήματα και από τα τέλη του 1999 άρχισε μια σοβαρή αντιδικία που έφτασε μέχρι και τη δικαιοσύνη. Τα δικαστήρια τελεσίδικα δικαίωσαν την ΠΣΕ.
Μετά το τέλος των δικαστικών διενέξεων η πρώτη μετωπική σύγκρουση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/7/2007 με τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας (ΠΣΕ) στο εντευκτήριο της στην Μαλακάσα. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο κ Ρούσος μεταξύ άλλων είπε: "Είναι αλήθεια ότι πήγα τον ΟΦΚΟ στα δικαστήρια. Αλλά αυτό έγινε όχι γιατί είχα την διάθεση να τον διώξω απο την Μαλακάσα, όπως έχει ακουστεί. Σκοπός μου ήταν να προασπίσω τα συμφέροντα του συλλόγου μου και να κατοχυρώσω τα δικαιώματα του στο συγκεκριμένο οικόπεδο, που ένας άλλος σύλλογος τον χρησιμοποιούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και που θα μπορούσε να τον διεκδικήσει και να το κάνει δικό του (χρησικτησία)".
Ο κ Ρούσος είπε ακόμα: "Πιστεύω ότι το Σκοπευτήριο της Μαλακάσας θα έπρεπε να ήταν ο Ναός του Πήλινου Στόχου, αλλά αυτό δεν έχει γίνει. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους σκοπευτές και που αποτελούν τροχοπέδη για το άθλημα. Είναι λοιπόν καθήκον μας να κάνουμε κάτι σ αυτό". O πρόεδρος της Π.Σ.Ε Πάρις Ρούσσος στο τέλος της συγκέντρωσης δήλωσε ότι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν περίπου 30 σκοπευτές του πήλινου στόχου και ανάμεσα τους μέλη του ΔΣ του ΟΦΚΟ.
Αντίθετα με ότι περίμεναν πολλοί η ΠΣΕ δεν βιάστηκε να λάβει τελεσίδικες αποφάσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2007). ʼφησε το χρόνο να περνάει, να εργάζεται για λογαριασμό της είπαν μερικοί και να αιωρείται μια υπαρκτή απειλή "έξωσης".
Όμως την Τετάρτη 20/8/2008 ο ΟΦΚΟ έστειλε εξώδικο στην ΠΣΕ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται: "Το ΔΣ του σωματείου μας για να σας αφαιρέσει κάθε προσχηματική παρακώλυση της απαντήσεως σας εις τα ερωτήματα που σας ετέθησαν αποφάσισε να μεταθέσει όλες τις ημερομηνίες που αναφέραμε στο ανωτέρω από 18-7-2008 εξώδικο έγγραφο μας κατά έναν μήνα αργότερα και θα αναμείνει την απάντηση σας αν θα εκτελέσετε την εφετειακή απόφαση η αν παραιτείσθε των εκ ταύτης δικαιωμάτων σας και αν συμφωνείτε εις την εκ νέου παραχώρηση της χρήσεως των ακινήτων εις τον ΟΦΚΟ άνευ ανταλλάγματος και για δέκα (10) έτη.
Επ ευκαιρία σας καλούμε όπως εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση της παρούσης να καταβάλετε στο ταμείο του σωματείου μας το ποσό των 38.000 ΕΥΡΩ από το έτος 1996 που οφείλετε για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος εις τα εγκαταστάσεις σας το οποίον επληρώσαμε βάσει των εις χείρας μας αποδείξεων και των ενδείξεων του ενδιάμεσου μετρητού τα οποία μπορείτε να ελέγξετε". Φαίνεται ότι η ΠΣΕ αρνήθηκε να παραχωρήσει δωρεάν στον ΟΦΚΟ τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου της Μαλακάσας για δέκα χρόνια. Το επόμενο επεισόδιο του ρήριαλ ήταν η επιστολή του ΟΦΚΟ στην ΣΚΟΕ σύμφωνα με την οποία στις 20/11/2008 "θα παραδώσει τα κλειδιά και την κατοχήν των εγκαταστάσεων του Σκοπευτηρίοu εις την ΣΚ.Ο.Ε".


http://www.skopeftis.gr/031108.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 05, 2008 12:32 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 01, 2008 9:18 pm
Δημοσιεύσεις: 777

_________________
Aquila non capit muscas


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 05, 2008 12:40 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7287
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Δηλαδή leovar κατάφεραν να τα σκα........ όπως συνήθως σ αυτή την χώρα και να την πληρώσουν οι σκοπευτές και οι κυνηγοί που θα ήθελαν να προπονηθούν λιγάκι.
Υπάρχει περίπτωση να τα βρουν κάτω από πίεση του κόσμου και της λογικής η όχι
:?:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 05, 2008 12:48 am 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 220
Τοποθεσία: Αθήνα
Γιώργο ,
σκοπός όλων να είναι να διασφαλίζεται η σκοποβολή και μετά να ασχολείται ο καθένας με ό,τι του αρέσει. Όχι όπως τώρα που μερικοί νομίζουν ότι είναι Η σκοποβολή. Δηλαδή από άθλημα , για ελάχιστους έγινε ψιλο-παραγοντισμός , ψιλο-άθλημα για άλλους ή επάγγελμα για ελαχιστότατους . Μιλώ για τα ελληνικά δεδομένα βέβαια ! Θέλει μόχθο , υψηλή ευθύνη , νέους σκοπευτές και παλιούς που να στηρίζουν και όπως πάντα λεφτά !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 05, 2008 12:58 am 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 220
Τοποθεσία: Αθήνα
Ασχολούμενος κατάλαβα , Γιώργο , οτι προσπαθούν να σηματοδοτήσουν τα προβλήματα και σε εμάς τούς σκοπευτές με την οικειοθελή αναστολή λειτουργίας ...
Πιστεύω οτι εκπέμπεται και κάποιο σήμα κινδύνου και εκκλήσεις βοήθειας πρός πάσαν κατεύθυνσιν ... Πότε θα επαναλειτουργήσουν ? Αυτοί ξέρουν καλύτερα !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 17, 2008 5:09 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Σεπ 22, 2008 4:14 pm
Δημοσιεύσεις: 173
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Φίλε leovar άκουσα ότι το Μενίδι έκλεισε από καταγγελία στην εφορία για την λειτουργία της καντίνας . Ειναι αλήθεια?

_________________
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΡΙΧΗΣ
ΚΥΝΗΓΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 17, 2008 6:19 pm 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 220
Τοποθεσία: Αθήνα
Λευτέρη ,

το σκοπευτήριο το "κλείσανε" ή πιό καλά προσπαθούν να το κλείσουν με απανωτές καταγγελίες σε όλες τίς αρμόδιες και αναρμόδιες υπηρεσίες τού κράτους κάποιοι "ευαίσθητοι" πολίτες τού Δ.Ανω Λιοσίων . Εχουν βάλει λοιπόν τα "δυνατά" τους αυτοί οι συνάνθρωποί μας να το σταματήσουν με κάθε μέσον και τρόπο . Μεταξύ άλλων και με καταγγελίες σε όποιες υπηρεσίες φανταστούν . Αυτό συνεπάγεται συνεχόμενο δικαστικό αγώνα και ελέγχους . Παρ'όλα αυτά το σκοπευτήριο κατορθώνει να συνεχίζει να λειτουργεί όσο μπορεί ακόμα πιό νόμιμα . Κάθε καντίνα-κυλικείο-εστιατόριο μπορεί να δεχτεί ελέγχους ανά πάσα στιγμή από τούς αρμόδιους , ο Πάρνης όμως δέχθηκε επίσκεψη και προληπτικό έλεγχο , από την ΥΠΕΕ , εφ'όλης τής ύλης ... ίσως μετά από καταγγελία .

Πρόσφατα αναφέρθηκαν κάποιες λεπτομέρειες γύρω από το σκοπευτήριο στο "εθνος-κυνήγι" , καθώς και ότι οι "ευαίσθητοι" αυτοί/αυτός πολίτης/πολίτες κατοικούν σε απόσταση 1710 μέτρων από το σκοπευτήριο μετρημένα με gps , οι οποίοι "ενοχλούνται" . Το σκοπευτήριο λειτουργεί νομιμότατα και είναι από τα λίγα σκοπευτήρια τής Ελλάδας που διαθέτουν Αδεια λειτουργίας !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 17, 2008 7:45 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Σεπ 22, 2008 4:14 pm
Δημοσιεύσεις: 173
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Στην Ιταλία σε κάθε πόλη και χωριό υπάρχουν τουλάχιστον δυο με τρεία σκοπευτήρια. Στην Ελλάδα δεν καταφέραμε " ακόμα" να χρησημοποιήσουμε ούτε καν το "κοσμημα των Ολυμπιακών " που έγινε με χρήματα του Ελληνικου λαού και της Παγκόσμιας ομοσπονδίας σκοποβολής. Πώς να σχοληθούν νέοι ανθρωποι με το άθλημα του πύλινου στόχου που έτσι και αλλιώς θέλει χρήμα ώρες και θυσίες από τους αθλητές? Αθάνατη Ελλαδάρα

_________________
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΡΙΧΗΣ
ΚΥΝΗΓΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναστολή λειτουργίας σκοπευτηρίων ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 12, 2010 5:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Φεβ 08, 2008 2:38 am
Δημοσιεύσεις: 362
Τοποθεσία: Ιταλια-Αθηνα
Μεταφερω απο http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... -narnitha/

Παράνομο το σκοπευτήριο στην Πάρνηθα
Δεν έχει εκδοθεί Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του σκοπευτηρίου

11/05/2010 | 17:03 Τελευταία Ενημέρωση 17:03 11/05/2010

προηγούμενο 1 από 1 επόμενο
Παράνομη έκριναν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος τη λειτουργία σκοπευτηρίου του Σκοπευτικού ομίλου Πάρνηθας, στη Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Δρυμού.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Ηλία Λιακόπουλο, να εξεταστεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Σκοπευτικού Ομίλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν έχει εκδοθεί Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του σκοπευτηρίου.

Ο σκοπευτικός όμιλος Πάρνηθας, με τη ονομασία «Ο Πάρνης» διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και σκοπευτήριο στην περιοχή.

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος προχώρησαν στην έκδοση Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης, που διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και εισηγήθηκαν την επιβολή προστίμου.


Τα πραγματα γινοντε πολυ ΣΟΒΑΡΑ!Το κυνηγι χτυπιεται απο παντου! :shock:

_________________
Μαζεψες τους αδειους πλαστικους καλυκες σου?Μην αφηνεις κανενα πλαστικο κ σκουπιδι στην φυση!
Φύση TV - http://www.fisi.tv - Γνώρισε τη Φύση!
Καλημάνα
ΕικόναΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 12 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum