liakos έγραψε:
Παιδια χρονια πολλα καλη χρονια και απο εμενα.
Εφετος ξεκινησα και εγω μια 17 μηνων (σημερα) κουρτσχααρ διπλα σε εναν εμπειρο 12 χρονων.
Η μικρη στο ορτυκι αρχικα σε εκπεδευτικα πολυ καλη (απο 10-11 μηνων αρχισε να τα φερμαρη).
Επειτα στην μπεκατσα μαζι με το μεγαλο και μετα απο αρκετες εξοδους (αλλα λιγες συναντησεις)
συνεσε και σηκωσε 3-4 πουλια μονη της.
Σε μια εξοδο μαλιστα σηκωσε και απορταρισε ΦΑΣΙΑΝΟ. Ομως το προβλημα μου ειναι οτι φερμαρη
και κυνηγα και αιγοπροβατα.Μια φορα βεβαια την ειδα σε ενα κλειστο χωρο 1 στρεμα περιπου να
κυνηγα ενα προβατο, και αφου την επιασα (μετα απο αρκετο τρεξιμο) τη μαλωσα αγρια και απο
τοτε οταν παμε μαζι κοντα σε αιγοπροβατα φερμαρη και μολις θα πω 'μη' ερχετε διπλα μου.
Δεν ξερω ομως τι θα γινη στο βουνο οταν συναντηση ενα κοπαδι και εγω ειμαι 200,300 μετρα μακρια.
Μεχρι τωρα οταν βλεπω απο μακρια αιγοπροβατα την δενω και αλαζω μερος.
Εχει αλλος συναδελφος αναλογη περιπτωση?
Υπαρχη λυση? Το κολαρο θα εχει θετικα αποτελεσματα?
Είναι μια από τις ποιο κατάλληλες περιπτώσεις για τη χρήση του ηλεκτρικού κολάρου . Συνήθως τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και σχεδόν πάντα θετικά . Θέλει μόνο προσοχή κατά τη χρήση του , να ίσε σίγουρος ότι το σκυλί σου κυνηγά κάποιο ζώο και όχι κάποιο θήραμα . Ίσως ακόμα να χρειαστεί να το φοράς για λίγο καιρό ακόμα στο λαιμό του σκυλιού ακόμα και όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά , μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν θα το επαναλάβει .